Menu
Handgeselecteerde voorraad
Advies van groenspecialisten
Eigen kwekerij in Spanje

Steeneiken

Steeneiken

Steeneiken zijn winterhard en blijven het gehele jaar groen. Zo heb je ook in de winter een mooie groene tuin. Doordat de steeneik een groenblijvende boom is, kunt je deze als sierboom, maar ook als afscheiding inzetten. Ga direct naar: leiboomkurkeikcilindervormpom pomwilde vormspecials

Steeneik, meerstammig wilde vorm | Quercus ilex

Steeneik, meerstammig wilde vorm | Quercus ilex

Hoogte in pot is 2,50-3m
Boom is 2,10-2,60m hoog
Deze steeneik is meerstammig
€150,00
Steeneik, scherm | Quercus ilex

Steeneik, scherm | Quercus ilex

Hoogte in pot is 1,90m
Scherm is 1,50m hoog
Afmeting scherm is 150x110cm
€180,00
Steeneik, op hoge stam | Quercus ilex

Steeneik, op hoge stam | Quercus ilex

Hoogte in pot is 1,80-2m
Boom is 1,50-1,80m hoog
Stamomtrek is ca. 8-10cm
€239,95
Steeneik, leiboom | Quercus ilex

Steeneik, leiboom | Quercus ilex

Hoogte in pot is 2,30m
Boom is 2,00m hoog
Afmeting scherm is 100x110cm
€240,00
Steeneik, scherm | Quercus ilex

Steeneik, scherm | Quercus ilex

Hoogte in pot is 2,40m
Scherm is 2m hoog
Afmeting scherm is 200x130cm
€270,00
Steeneik, leiboom | Quercus ilex

Steeneik, leiboom | Quercus ilex

Boom is 3m hoog
Stamhoogte is 1,80m
Afmeting scherm is 120x120cm
€290,00
Steeneik, op hoge stam | Quercus ilex

Steeneik, op hoge stam | Quercus ilex

Hoogte in pot is 3,00-3,50m
Boom is 1,80-2,00m hoog
Stamomtrek is ca. 10-12cm
€319,95
Kurkeik, meerstammig | Quercus super

Kurkeik, meerstammig | Quercus super

Hoogte in pot is 2,70m
Boom is 2m hoog
Deze kurkeik is meerstammig
€345,00
Steeneik, leiboom | Quercus ilex

Steeneik, leiboom | Quercus ilex

Boom is 3,40m hoog
Stamhoogte is 2m
Afmeting scherm is 120x150cm
€395,00
Steeneik, wilde vorm | Quercus ilex

Steeneik, wilde vorm | Quercus ilex

Boom is 3,50m hoog
Stamhoogte is 1,80-2m
Stamomtrek is 12-14cm
€399,95
Kurkeik, leiboom | Quercus suber

Kurkeik, leiboom | Quercus suber

Boom is 3m hoog
Stamhoogte is 2m
Afmeting scherm is 150x150cm
€495,00
Steeneik, cilindervorm | Quercus ilex

Steeneik, cilindervorm | Quercus ilex

Boom is 3,5m hoog
Stamhoogte is 1,80-2m
Stamomtrek is 14-16cm
€529,95
Toon 1 - 12 van 17

Steeneiken kopen

Je wilt graag een steeneik kopen voor in de achter- of voortuin. Een meerstammige steeneik of een steeneik als leiboom is ideaal als je graag meer privacy in de tuin wilt. Een duurzame en goede keuze, die het hele jaar een prachtige groenblijvende kroon heeft.

 

Direct meer weten over de steeneik?

 • Verschillende vormen en maten
 • Betekenis van Quercus Ilex
 • Overleeft een steeneik de winter?
 • Is de steeneik groenblijvend?
 • Hoe hoog wordt een steeneik?
 • Ik zoek een steeneik kwekerij

 

Ik wil online een groenblijvende steeneik of leisteeneik voor mijn tuin kopen

 • Maar waar koop je de goedkoopste steeneik?
 • Of op welke website vind je de beste steeneik?
 • Hebben jullie ook steeneiken voor mijn kleine tuin?
 • Kan mijn steeneik straks tegen vorst?
 • Wil je een steeneik kopen, maar eerst even bekijken?
 • Hoe hoog wordt een steeneik?

Je zoekt een antwoord op één van die boomvragen. Bij ons vind je heel net geprijsde steeneiken. Wil je alles weten over steeneiken? Lees dan verder. Op ontdek meteen ons aanbod aan steeneiken.

Alles over steeneiken

Vindt u een mediterrane steeneik een sfeervolle toevoeging in uw tuin? Een goede keuze! Wij zijn vooral fan van zijn donkergroene bladeren met tandjes. Er is niets beter dan steeneiken als terras- of tuinafscheiding tussen jou en de buren. Denk bijvoorbeeld aan de lei steeneik. De schermen zorgen voor afscheiding en privacy, en af en toe laat het scherm van de steeneik ook zonnestralen door. Voor een unieke sfeer in uw tuin.

Verschillende vormen en maten steeneiken

Bij ons vind je de steeneik in verschillende vormen en maten:

De meeste steeneiken hebben we altijd op voorraad. Kies de dag die je ideaal uitkomt. Dan wordt je boom op die dag bezorgt bij jou in de tuin.

Kies een steeneik van BoomNL. Als je echt wat moois in de tuin wilt.

De betekenis van Quercus ilex

De Latijnse naam voor steeneik is Quercus ilex boom. Je nieuwe steeneiken komen uit onze kwekerij in Spanje. Zijn stamboom is daar al van voor het begin van onze jaartelling geworteld. Want daar komt hij vandaan. Op zijn bomenpaspoort staat de nationaliteit Zuid-Europa. Het hout van de steeneik is veel harder dan gewoon eiken. De kwaliteit van het hout is zeer duurzaam en erg taai. Het hout wordt daarom veel gebruikt voor gereedschap zoals spades en hamers. Quercus ilex betekent letterlijk hulsteik. En dat is niet gek. Want dat is de familie van de steeneik. En de bladeren van een jonge steeneik zijn bijna hetzelfde als een ‘gewone hulst’: gekarteld. Het blad van een steeneik is en blijft kleiner dan die van de gewone Nederlandse eik.

Ondanks dat de steeneik winterhard is tot -12 °C, zijn jongere Steeneiken wel gevoelig voor vorst. Het is daarom verstandig om een jonge Steeneik in de winter af te dekken. Zodra de boom een wat langere periode in de grond staat, is het niet meer nodig om deze af te dekken in de winter. Voor het beschermen den de jonge steeneik, kunt u gebruik maken van een planthoes.

Overleeft mijn steeneik straks de winter?

Jazeker. We zeggen ook wel dat uw steeneik gematigd winterhard is. Hij kan dus tegen de kou. Officieel kan hij zonder een warme winterhoes tot ongeveer -15°C overleven. Maar dan moeten ze al wel wat ouder zijn. In hun jeugd en puberteit kunnen ze wat minder goed tegen kou. We adviseren daarom uw steeneik de komende winters tegen de vorst te beschermen.

Onze volwassen steeneiken kunnen goed tegen de frisse Nederlandse zeewind. Maar de stam van een jonge steeneik is nog zwak, en je wilt natuurlijk niet dat jouw dure steeneik omwaait. Daarom adviseren wij stevige boompalen. Zo zullen uw bomen niet afbreken en krijgen uw bomen de mogelijkheid om goed op te groeien. In de winter verliezen de takken hun kracht. Maar zelfs als het heel koud is, laten ze slechts een paar bladeren op de grond vallen. En dat maakt hen tot een ideale bomen, als u geen bladeren in het zwembad of op het gras wilt. Snoei uw steeneik niet als het koud is. Wacht even tot de lentezon. Nog beter is het om uw steeneiken voor de vorst te snoeien en klaar te maken voor de winterperiode.

Kortom: een oudere steeneik is goed winterhard en hoeft niet beschermd te worden tegen de weersinvloeden. Een jonge steeneik is nog onvoldoende winterhard.

Is de steeneik groenblijvend?

In Nederland wel. Bij een gemiddelde Nederlandse winter tenminste. Wordt het voor Nederlandse begrippen extreem koud? Dan is de kans aanwezig dat de eikenboom in februari of maart zijn bladeren alsnog verliest. Maar gelukkig komen er in april alweer nieuwe bladeren.

Meerstammige steeneik

Onze steeneiken zijn verkrijgbaar in verschillende varianten: meerstammig of op hoge stam, in wilde vorm of cilindervorm en met of zonder scherm. Verder is de steeneik geschikt voor verschillende type tuinen. Dit komt omdat de boom zich makkelijk in verschillende vormen laat snoeien.

Een jonge kleine steeneik groeit uit tot een volwassen grote steeneik

Hoe ouder, hoe krommer. De takken van oudere steeneiken buigen meer dan vroeger. Hun bast was vroeger mooi grijs en glad. Nu is hun oude bast fletser en een klein beetje gegroefd en ontstaan er steeds meer vierkant gebarsten platen in de boom. Terwijl de bast steeds bruinachtiger tot zelfs zwart kleurt als de steeneik zicht verder door ontwikkelt. De takken groeien langzaam opgaand naar boven en worden steeds volgroeider. De boomblaadjes die aan die takken zitten zijn eerst nog grof en getand, maar gaan na verloop van tijd wat meer golven. De tandjes verdwijnen. Oudere bladeren zijn helemaal gaafrandig zonder insnijdingen. De bovenkant van zijn blad is eerst nog glimmend groen en voelt nog leerachtig aan. Uiteindelijk zullen ze helemaal glad aanvoelen.

Elk jaar vanaf ongeveer mei zal de steeneik gaan opbloeien. Dan gaat u kleine, goudbruine knopjes zien. En uiteindelijk zijn gele, mannelijke bloemen en groene, vrouwelijke bloemen het prachtige resultaat. Daar groeien over een paar jaar kleine eikeltjes van maximaal twee centimeter uit. Eikeltjes met mooie, gouden borsteltjes! Dit is de natuur en u haalt hem eenvoudig in huis met BoomNL.

En het is heel logisch dat als uw steeneik ouder wordt, zijn stam ook dikker wordt. Dan vertakt hij ook beter. Dit betekent dat u zowel meer zonbescherming als privacy in uw tuin creëert.

Hoe hoog wordt mijn steeneik?

De grootste steeneiken zijn bomen van wel 30 meter lang. In Nederland gebeurt dit alleen niet. Gemiddeld bereiken steeneiken in Nederland maximaal een hoogte van zeven meter. Maar meestal wordt uw eik ongeveer drie á vier meter. Als leiboom is de kale stam ongeveer twee meter. De takken en bladeren groeien ongeveer vanaf die hoogte.

En dat maakt een steeneik leiboom een ideale boom voor uw kleine tuin

Onze steeneiken zijn geen brede bomen. Als leiboom hebben ze alleen aan de bovenkant takken en blaadjes. Dat scheelt ruimte. En door de schermen groeit een steeneik helemaal dicht. De groei van de steeneik laat wel duidelijk zien dat het een importboom is uit Zuid-Europa. Hij is een echte mediterraan. De boom ontwikkelt zich volledig na ongeveer twee jaar. En dat maakt snoeien in de beginperiode van de geplante boom eenvoudiger. Want u moet niet vergeten dat uw steeneik als leiboom elk jaar een snoeibeurt verdient. Anders behoudt uw steeneik zijn leivorm niet. En kan ik die steeneik dan ook in de pot laten staan? Dat kan. Niet voor niets krijgt u bij aankoop en levering van uw quercus ilex de boom in een pot. Want met kluit zijn ze sneller aangeslagen. En daardoor maakt het niet uit of u uw steeneik in januari of augustus koopt. De sterke wortels aarden het gehele jaar in uw tuin.

Ik zoek een steeneikkwekerij…

Dan bent u welkom op onze steeneikkwekerij in Rhoon. Daar staan onze eigen steeneiken opgesteld, die wij in onze kwekerij in Spanje selecteren. Gemakkelijker kunnen we u het kopen van een steeneik niet maken. Want naar Spanje reizen voor een steeneik is door BoomNL niet meer nodig. Maar bestellen is bij ons wel leuker. Want u koopt heel eenvoudig uw steeneiken via BoomNL.nl, die wij tot in de tuin bezorgen.

De juiste steeneik voor de juiste lage prijs. Dan moet u bij BoomNL zijn.

Steeneik kopen?

Wilt u een steeneik kopen? Bent u voornemend om met een steeneik uw tuin te verfraaien? Ontdek dan de verschillende steeneiken in onze webshop of breng een bezoek aan onze vestiging in Rhoon waar u de steeneik kunt kopen, bestellen en bewonderen.

Altijd op de hoogte zijn over onze groene bomen?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €650,00 en de verzending is gratis

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €1500
Eigenschappen
 • Bekijk meer
Stamomtrek (cm)
 • Bekijk meer
Planthoogte incl. pot (cm)
 • Bekijk meer