Menu
Handgeselecteerde voorraad
Advies van groenspecialisten
Eigen kwekerij in Spanje

Leibomen

Leibomen kopen?

Leibomen worden steeds populairder. Enerzijds omdat ze weinig ruimte nodig hebben en daardoor ook in een kleine goed passen en anderzijds zorgen ze voor veel privacy. Vroeger werden leibomen veel gebruikt bij boerderijen als bescherming van de gevel tegen de wind of de zon. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten en maten te verkrijgen. Afhankelijk van je wensen vind je bij BoomNL diverse leibomen voor de tuin. Ga direct naar: olijfwilgred robinspecials

Olijfwilg, scherm | Elaeagnus ebbingei

Olijfwilg, scherm | Elaeagnus ebbingei

Hoogte in pot is 1,55m
Scherm is 1,20m hoog
Afmeting scherm is 120x70cm
€105,00
Olijfwilg, scherm | Elaeagnus ebbingei

Olijfwilg, scherm | Elaeagnus ebbingei

Hoogte in pot is 1,90m
Scherm is 1,60m hoog
Afmeting scherm is 160x110cm
€190,00
Olijfwilg, leiboom | Elaeagnus Ebbingei

Olijfwilg, leiboom | Elaeagnus Ebbingei

Boom is 2,00m hoog
Stamhoogte is 1,00m
Afmeting scherm is 100x110cm
€225,00
Steeneik, leiboom | Quercus ilex

Steeneik, leiboom | Quercus ilex

Hoogte in pot is 2,30m
Boom is 2,00m hoog
Afmeting scherm is 100x110cm
€240,00
Portugese Laurier, scherm | Prunus Lusitanica Azorica

Portugese Laurier, scherm | Prunus Lusitanica Azorica

Hoogte in pot is 1,80m
Scherm is 1,60m hoog
Afmeting scherm is 160x110cm
€249,95
Red Robin, scherm | Photinia fraseri

Red Robin, scherm | Photinia fraseri

Hoogte in pot is 2,20m
Scherm is 1,80m hoog
Afmeting scherm is 180x110cm
€249,95
Red Robin, leiboom | Photinia Fraseri

Red Robin, leiboom | Photinia Fraseri

Boom is 2,20m hoog
Stamhoogte is 120cm
Afmeting scherm is 100x110cm
€260,00
Olijfwilg, leiboom | Elaeagnus ebbingei

Olijfwilg, leiboom | Elaeagnus ebbingei

Boom is 2,40m hoog
Stamhoogte is 1,40m
Afmeting scherm is 100x110cm
€260,00
Red Robin, leiboom | Photinia fraseri

Red Robin, leiboom | Photinia fraseri

Boom is 3,20m hoog
Stamhoogte is 2m
Afmeting scherm is 120x120cm
€280,00
Liguster, scherm | Ligustrum

Liguster, scherm | Ligustrum

Boom is 2,80m hoog
Stamhoogte is 1,40m
Afmeting scherm is 110x100cm
€285,00
Red Robin, leiboom | Photinia fraseri

Red Robin, leiboom | Photinia fraseri

Boom is 2,80m hoog
Stamhoogte is 1,40m
Afmeting scherm is 110x100cm
€285,00
Steeneik, leiboom | Quercus ilex

Steeneik, leiboom | Quercus ilex

Boom is 3,40m hoog
Stamhoogte is 2m
Afmeting scherm is 120x150cm
€395,00
Toon 1 - 12 van 13

 

De prijs van een leiboom

Wat kost een leiboom? Een groenblijvende leiboom begint bij €100,00. Bekijk onze webshop voor de actuele voorraad en bijbehorende prijzen. Afhankelijk van je voorkeuren zijn er leibomen verkrijgbaar in diverse prijsklassen. Zo is een bladverliezende leiboom voordeliger in aanschaf dan een bladhoudende leiboom. Het kweken van een groenblijvende bomen vergt namelijk extra aandacht bij de kweek, het transport en het planten van de boom.

leiboom kopen

 

Groenblijvende leiboom

Groenblijvende leibomen bieden een aantal voordelen ten opzichte van bladverliezende soorten. Zo blijven de bladeren van een groenblijvende boom ook in de winter aan de boom, zodat je gegarandeerd privacy hebt. Daarnaast groeien de meeste bladhoudende bomen trager, waardoor ze onderhoudsvriendelijker zijn. Zoek je een goedkope leiboom? Dan is de bladverliezende leiboom een goede optie. Bij BoomNL verkopen we bladhoudende en bladverliezende bomen vooral in schermvorm, zodat de boom zoveel mogelijk privacy biedt.

 

red robinLeiboom kopen

Heb je de juiste boom gevonden? Gefeliciteerd! De aanschaf van een vormboom of leiboom is bij BoomNL zeer eenvoudig. Je kunt ‘m online bij ons bestellen of je kunt hem bij onze kwekerij komen uitzoeken. In beide gevallen kunnen wij hem bij je thuisbezorgen.

 

Leibomen zorgen voor een strakke tuinafscheiding

Leibomen zijn erg gewild in onze tuinen. Een natuurlijke afscheiding die zorgt voor beschutting en privacy. Wil jij ook graag een prachtige leiboom kopen? Lees meer over leibomen en bekijk het assortiment.

 

Ontdek alles over de juiste leiboom om voor in je tuin te kopen:

 1. Bestaande soorten leibomen
 2. Groenblijvende (wintergroene) leibomen
 3. Bladverliezende leibomen
 4. De prijs van leibomen
 5. Grote leibomen
 6. Kleine leibomen

De mooiste en meest frisse leibomen koopt u eenvoudig bij BoomNL. Koopt u een leiboom dan koopt u een absolute leider. Dankzij het bomenrek wijst u de leiboom die nu ongeveer twee meter hoog is de weg naar boven. U beslist hoe de boom gaat groeien. Ideaal omdat u weet dat een leiboom weinig ruimte nodig heeft. Een leiboom is geen boomsoort. Maar met de juiste rekken maken we van heel wat opgaande bomen een leiboom. We leiden de natuurlijke vorm en kweken de leivorm die u zoekt. We verkopen vooral leibomen vanaf twee meter (200 centimeter). Maar je kunt altijd een leiboom op maat krijgen. Net iets groter of kleiner. Net een dikkere of smallere stam. Breng een bezoek aan onze kwekerij om zelf uw ideale leiboom uit te kiezen.

Wijs uw tuinafscheiding de weg met de leiboom die bij u past! De meest leibomen hebben we altijd op voorraad.


De soorten leibomen van BoomNL

Zoek je een groene eyecatcher voor in uw tuin? Dan koop je een leiboom. Er zijn enorm veel soorten leibomen. Het woord leiboom is ook geen boomsoort. Maar heel veel boomsoorten kunnen we wel opleiden tot leiboom. Een grote vereiste aan een boomsoort is dat we de takken vlak en recht (naar boven) kunnen laten groeien. We scheiden twee verschillende leibomen: 

 1. De groenblijvende leibomen die het hele jaar zomergroen en wintergroen zijn. Dat zijn bladhoudende leibomen die hun bladeren in de herfst niet kwijtraken.
 2. De bladverliezende leibomen die hun bladeren wel kwijtraken.

De olijfwilg is de eerste groenblijvende leiboom. De hele week groen. Het hele jaar groen en het hele jaar leverbaar. De mooie zilverbes kan tegen het hele Nederlandse weer. Van wind tot zure regen tot zeezout. Daarom is hij onze favoriete groenblijvende leiboom.

De Red Robin of de Glansmispel is de hele winter een siervolle eyecatcher. Onze leiboomfavoriet. Wat dacht u van de rode kleine puntjes die goed opvallen? Een prachtige struik waar u en uw buren graag naar kijken die groeit tot 250 centimeter hoogte!

De Japanse Kardinaalsmuts (uit inderdaad Japan) is niet rood maar geel. Een boom die heel subtiel in de herfst opvalt met witte kleine bloempjes. Een laatbloeier dus. En de Kardinaalsmuts is een leiboom die weinig aandacht en onderhoud van u vraagt. Simpel en makkelijk. Een leiboom die zich heel goed beschermt en verdedigd tegen de vorst door zijn bladeren te laten hangen. Is de vorst weg dan lijkt het alsof hij weer compleet nieuw is. Echt winterhard dus.

En dan hebben we nog de Steeneik. Een twijfelende winterhard. Een boom die u steeds meer ziet. En niet voor niets. Een boom die u kunt snoeien in bijna elke vorm die u maar mag wensen. Een boom die Middellandse Zee typeert en wel 25 meter hoog kan worden! In het voorjaar is deze leiboom goud: te zien aan de goudgele knoppen. En vergeet niet te letten op de vaste leerachtige blaadjes en takjes.

 

Groenblijvende (wintergroene) leibomen kopen die hun blad behouden

 

Bladverliezende leibomen

 

De haagbeuk (de carpinus betulus) laat uw tuin groen kleuren in de winter. Hij is geen gewone haag. Een unieke haagbeuk die overal in Nederland groeit. Van dikke klei tot löss zand. In zijn jeugd kan de haagbeuk elke vorm aannemen die u zoekt. Een kegel of een piramide. Rechthoekig of vierkant. Wat kiest u? De haagbeuk wordt in de herfst wat geler en gaat vervolgens verdorren. De verdorde blaadjes blijven aan uw haagbeuk hangen. De bruine blaadjes blijven hangen tot de lente en vallen pas als de haagbeuk opnieuw uitloopt.

De bladverliezende IJzerhout is een boom uit het verre Perzië. Een boom waarvan het hout ijzersterk is. De hartvormige bladeren van de IJzerboom krijgen in de herfst de kleuren geel tot scharlakenrood. De IJzerhout is al vanaf het begin een kleine en compacte boom. Maar de boom kan wel vijf tot zeven meter worden! Hoog genoeg? Dat duurt even maar uiteindelijk krijgt u een volledig afgesloten tuinafscheiding.

De bladverliezende Amberboom staat ook bekend om zijn prachtige kleuren in de herfst. Een van de mooiste herfstbomen die u kunt bedenken. En dan vergeten we de typische ambergeur nog. Kies hem als boom of bolvormige struik.

 

Kleine leibomen

Elke leiboom kunt u klein en groot kopen. Is een normale leiboom eigenlijk al te groot voor uw doel? Met een van onze leiboompjes maakt u een lelijke schutting mooi. Net als een oude schuurmuur of de muur van uw woning. Dankzij elke leiboom fleurt uw woonomgeving helemaal op. Bijvoorbeeld dankzij de kleine olijfwilg, de kleine Red Robin, de kleine Steeneik of een jonge IJzerhout. U bent zelf verantwoordelijk voor het klein houden van uw leiboom. Maar de grootte van het leirek bepaalt de grootte van uw leiboom. Door onze juiste leirekken blijft uw leiboom ook in de toekomst net zo groot als nu. En dat is toch een ideaal voordeel?

 

Grote leibomen

Bij ons koopt u ook volwassen en grote leibomen. De grote jongens zijn dus direct aanwinst voor uw tuin. Een grote leiboom staat synoniem voor schaduw en privacy. Een volwassen leiboom zorgt dat licht tegen wordt gehouden. Geen felle zon op uw terras meer. En de buren kunnen vanaf hun tuin of vanaf hun balkon niet meer zomaar in uw tuin kijken. Dankzij onze leibomen voelt u zich daadwerkelijk thuis in uw tuin. Kom daarom bestellen bij dé specialist in grote leibomen! Wij hebben het slimme voorsnoeiwerk voor uw privacy al gedaan.

 

Leibomen aanplanten

Je kunt het hele jaar door deze bomen aanplanten, mits het niet vriest. Zorg ervoor dat de leiboom binnen vijf dagen wordt geplaatst als deze kale wortels heeft. Anders kunnen de wortels uitdrogen en is het mogelijk dat de plant sterft. Optimaliseer de groei van de boom door hem in het begin voldoende water te geven.  Wij bezorgen de leiboom. Het planten doet u zelf. Maar gelukkig is dat heel eenvoudig. Met onze stevige ondersteuning hoeft u alleen nog maar een goed gat te graven.

 

Leibomen in onze eigen kwekerij

Wilt u een leiboom rechtstreeks uit de kwekerijen van een van onze hoveniers kopen? Dat kan! We werken samen met echte hoveniers. Dat betekent alleen maar leibomen die gegarandeerd groeien. Laat u leiden door de kennis die u verzekert van de beste leiboom.

 

Bestel uw leiboom online

Je leiboom online bestellen? Dat doe je natuurlijk bij BoomNL! Kies de leiboom die bij je past. Groenblijvend. Bladhoudend. Of toch bladverliezend. Jij kiest. Of toch alle drie? Zoek je toch nog advies? Laat je dan door onze hoveniers leiden naar de juiste leiboom. Of bekijk hier onze tips voor het uitkiezen van een leiboom. De mooiste en zonbeschermende leibomen met groeigarantie vind je bij BoomNL. 

Heb je toch nog een vraag over onze vorm- of leibomen of advies nodig voor de tuin? Bijvoorbeeld over de kosten van de vorm- of leiboom of het onderhoud? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Dat kan per email of telefonisch. Je bent ook welkom bij onze opslag. Hier kun je alle bomen zelf bekijken en een goede indruk krijgen van de diverse soorten en maten.

Altijd op de hoogte zijn over onze groene bomen?

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €650,00 en de verzending is gratis

Product filters

Prijs
Min: €0
Max: €500
Eigenschappen
 • Bekijk meer
Stamomtrek (cm)
Planthoogte incl. pot (cm)